2021-06-20
难得平日放假,约了好耐冇见嘅好友食午餐, 地点在圆方中间点方便大家, 坐得舒服倾耐少少都唔怕。朋友带了我到圆方这间越南餐「pho.dle.bar」。就在戏院那一层, 装修简洁舒服, 一边落地大玻璃窗仲可远眺开扬远景。蟹肉大虾蕃茄汤檬颜色配搭 ,卖相也很靓。 蕃茄汤底带少少酸充满海鲜味道,炎炎夏日最适合不过。 虾肉弹牙, 蟹肉鲜甜, 用料十分丰富, 啖啖满足!越式炸春卷也是很够份量, 即叫即炸热辣辣, 春卷皮薄薄的一层炸得好松脆, 即使冻咗一啲都唔硬。 猪肉馅料味道一流, 一啲都唔干,生菜也是清脆嫩绿。 夹着春卷再蘸鱼露, 就是传统越试小吃~荔枝梳打颜色鲜艳, 原粒荔枝肉清甜美味。鲜青柠罗勒薄荷叶梳打加入了罗勒,味道截然一新。 是熟悉嘅薄荷叶以外的惊喜,再配合鲜青柠份外清爽, 很喜欢这杯特饮~香茅牛肉捞檬牛肉薄切,腌得好入味, 肉质非常嫩滑, 用料高质,并非一般捞檬嘅牛肉丝。檬粉份量好多。
朋友带了我到圆方这间越南餐「pho.dle.bar」。
蟹肉大虾蕃茄汤檬
蟹肉大虾蕃茄汤檬
越式炸春卷
越式炸春卷
荔枝梳打
荔枝梳打
颜色鲜艳, 原粒荔枝肉清甜美味。
鲜青柠罗勒薄荷叶梳打
鲜青柠罗勒薄荷叶梳打