2017-08-31
今晚同朋友去左"大排档"食"西餐"无错,之前已经book mark 左呢间餐厅!今日终于约埋好朋友去食装修简单整洁,六点钟左右上到去唔算太多人,食到中段就差唔多满座我地想试多一两款小食,所以我地决定唔嗌set dinner,散点多几款野黎食我地叫左一个沙律、两款前菜、一个主菜同一款意粉share黎食“乳酪虾仔蛋沙律”HKd$99+10%材料新鲜,调味得宜,沙律控表示满意“松露煮日本年糕”HKd$99+10%上櫈时热辣辣,松露香气扑鼻,估唔到松露忌廉汁会同烟烟韧韧既年糕咁合拍“黑毛猪热脆包”HKd$89+10%呢个包系朋友话一定要点黎试下,果然无叫错!个包脆而不干,加上爽嫩既黑毛猪片同带有芥末味既酱汁,真系好唔错我地上网见到呢度既黑毛猪好多人嗌,而且评价都几高,所以我地都点左“烧西班牙黑毛猪肉眼盖”HKd$229+10%黎做我地既主菜大大块厚切既黑毛猪,烧至约7-8成熟,色泽粉嫩,肉质软腍有肉香,的确不错朋友仲点左个“虾肉酱蘑菇意粉”HKd$99+10%添扁意粉爽弹,而肉酱由虾取代牛肉,所以食落无咁漏,食完都唔会好济之后店员问我地需唔需要点甜品,唔问尤自可,一问个甜瘾就出晒黎最终我地拣左
“乳酪虾仔蛋沙律”HKd$99+10%
材料新鲜,调味得宜,沙律控表示满意
“松露煮日本年糕”HKd$99+10%
“黑毛猪热脆包”HKd$89+10%
呢个包系朋友话一定要点黎试下,果然无叫错!
朋友仲点左个“虾肉酱蘑菇意粉”HKd$99+10%添
最终我地拣左个无咁腻既甜品“原只菠萝雪葩”HKd$79+10%
菠萝雪葩原个上,卖相精巧,味道清甜质感细滑!菠萝仲可以有助消化,做饭后甜品真系好适合
嘻嘻,咁就同朋友“叹”左一晚“大排档”啦