2015-05-02
1号系埋数日,假日都要返工,已经好辛苦,Lunch 实行食好d,奖励下自己,去左希慎揾食,见到个menu 都几岩食,3人简定就入左餐厅。职员安排我地位sofa位,好舒服。3个人叫左3个mains, 2个甜品 shares 食。要加35蚊加餐先有汤同饮品,我地感觉唔抵,所以冇加餐。职员先上餐包,温馨既系餐包系热嫁,搽上牛油好快会容左落餐包,而且餐包唔会好似石头咁硬。蟹肉大虾意粉,味道鲜甜,意粉中真系有好多蟹肉丝,唔会好腥,大虾好爽脆弹牙。
有hard 既系只碟都预热左既,能保持意粉既温度。芝士风干火腿汉堡包配薯条,因为汉堡包都系 shares, 我切个包果时已经觉得好 juice,因为不断流肉汁出黎,果然食落口真系好多肉汁,而且汉堡牛牛好厚,好足料。粗薯条好脆,就算我地摆耐左先食,依然系脆既。肉眼牛扒煎旦,我地叫5成熟,但出到黎好似7成熟,不过肉都系嫩口既。最精彩系上面两只煎旦,完全系流心旦,一野拍落口,滑到不得了。焦糖炖旦系跟餐加钱叫既,焦糖烧得好脆,有小小㶶先够香口,唔会好甜口感好滑,炖旦中有小许柠檬味,感觉较清新。桑子玫瑰雪糕配千层酥,一见到佢系粉红色外型已经深深吸引住,非叫不可,
蟹肉大虾意粉,味道鲜甜,意粉中真系有好多蟹肉丝,唔会好腥,大虾好爽脆弹牙。 有hard 既系只碟都预热左既,能保持意粉既温度。
桑子玫瑰雪糕配千层酥,一见到佢系粉红色外型已经深深吸引住,非叫不可, 雪糕酸酸甜甜,千层酥松化,但单叫48蚊有点儿贵。