2020-12-03
这里环境布置都有些心思, 环境十分舒服,先来两杯特色饮品,班兰菠萝特饮 值得推介,班兰奶香配上微酸嘅菠萝,入口感觉多重层次!西餐菜多肉少,要补充纤维多数都会选择沙律,超级食物羽衣甘蓝高纤低卡路里食,点食都不会造成血糖上升,不过纤维太高斋食好似牛食草咁,用返爽口既罗马生菜衬托,感觉良好,虽然系沙律,但又有糖心蛋、香草嫩鸡胸、烟肉、封干巴马火腿,食完都饱咗一半。系台湾饮过蚬精,同滴鸡精相近,总之就系好多既蚬煮出一碗蚬汤,而chef stage既蚬肉偏意粉就每一口都有蚬精挂住意粉既口感,香浓蚬味令人回味,第一次食完意粉先夹啲蚬去食,当然蚬肉都好出色,厚肉冇沙又唔会烟靭到食香口胶咁。头两碟都咁足料,其实都九成饱,不过粉红猪鞍一上枱,个胃又多咗啲位,尤其食到侧边烧到香脆既脂肪,满口油脂爆发,而家谂返都流紧口水。