2020-11-07 359 浏览
岩岩系下面食左碗车仔面,但我深信自己系唔会再帮衬!!!自从毕左业出嚟做野之后我已经有一段时间无食过呢度既车仔面!当时我同我男朋友(现时的老公)经常系度食嘢!老板都好好!大家都熟晒了!但出左来做野之后,时间唔夹,变到可能星期六/日间唔时先帮衬一次!但呢排,我发觉好似转左手了!楼面/收银都唔同晒!有一晚,我同我老公落去食饭,当试新野!原本我地好肚饿,我地2个人叫左3个菜,其中一个炸大肠!唔好意思,我地唔系想浪费食物,而系d野食太差了!!原完唔系个会事!可能连厨师都转埋!我地食左几啖走人了....所以决定以后唔会再落去帮衬晚市!但车仔面反而味道同以前差唔多!所以有时想食都会落来食下!呢个食评,我忍咗好耐先至打出嚟!转左人,无论服务还是食物质素都系令我大开眼界的!佢哋好似唔系好自在做生意!对上一次,我入去自己揾咗张枱来坐!当时成间铺其实系冇乜人,入面啲枱直头系冇人坐!我拣咗一个角落位坐底,即时有个男人好唔好礼貌甘喝住我「喂!小姐!你一个坐呢度啦!」我都呆左!我有无听错?「喂」呀.....直到今次,我见个个男人唔系度再入去!车仔面嚟到d牛丸冻冰冰!!个汤底咸到苦!我即时同佢地讲!有个女人(应该老
岩岩系下面食左碗车仔面,但我深信自己系唔会再帮衬!!!
直到今次,我见个个男人唔系度再入去!车仔面嚟到d牛丸冻冰冰!!个汤底咸到苦!我即时同佢地讲!有个女人(应该老板娘)行过嚟话帮我换过,用只匙羹笔走咗我另外未咬嘅𠮶一粒!唔好意思都冇一句!好!算!
食左唔够两分钟,有两个女人带住两个小朋友入嚟话揾妈咪,系呢度唔见咗妈咪!问可唔可以借电话来打一打!有另一个女人讲「呢度无窝....系唔系呢边个个呀?(指住我)」我心谂,个女人智商都几低窝....如果我系佢哋阿妈,见到自己个女喺度扭计话要揾妈咪,试问我仲会唔会咁淡定坐喺度食车仔面睇戏呀??之后个老板娘行过嚟话「呢度冇得借电话,你去第二度借!」之后个靓妹喺度扭计话「我系呢度唔见左妈咪,我一定要系度打电话!」个老女人就凶个靓妹,话「你话打就打呀?」当时我真系想拍台!!扰攘左一轮,我女人坚决唔肯俾佢打电话!我就忍唔住大声嗌「系唔系要打电话?我呢度有电话你用我𠮶个打啦!」个老板娘见到我咁样就话肯借个电话比人哋打!我话唔好用佢𠮶个,用我呢个打啦!之后个靓妹打完电话俾佢阿妈,个女人懒系好心甘系度解释!我想讲,借个电话俾个小朋友打下系米好难呀?依家人地唔见左阿妈紧系紧张家啦!甘黑心!俾在以前既老板一定唔会有呢d事发生!
真系希望你生意兴隆!我估都好快再转手
2020-11-07