入梅窝之前睇左网上玩乐美食推介,知道星期日刚好有得食蟹茄汤檬😋我咁钟意食蟹,真系唔会放过试佢嘅机会!-店舖要由码头行一段路先过到去。网络写话系津津食店,好彩店门外挂左只大蟹嘅公仔,又写明有蟹茄汤檬,9秒9入左去坐🤓店舖系冰室果种感觉,望下啲地砖同卡位,好有怀旧风味。-点左心心念念嘅蟹茄汤檬,仲点左下火嘅咸柠雪碧。-🍴蟹茄汤檬我嘅走葱走芽菜版本。首先一上枱,个汤真系好香!话明蟹茄,蟹嘅鲜味绝对突出过蕃茄味,仲有猪肉嘅香味,香浓鲜味食到停唔到口。料方面,有蟹盖、蟹身、蟹钳、蕃茄、大大旧猪骨,仲有好多肉碎,都几丰盛。另外匙羹上放左青柠同辣椒,喜酸开胃同食到辣先加,唔食嘅辣又唔食酸嘅随便夹返走,单纯佢汤底都够你开心食到清底。屋企人食嘅正常版本。-🥤咸柠雪碧可能系响澳门饮左杯更浓味更出色嘅,只觉得中上,但必然够清凉,饮一啖即解暑热咁款。-感觉全部店员连收银都好友善,员工主动又识补位,连找钱都极好笑容双手递出,好感动🥹可能呢种就系离岛特色,远离市区嘅烦嚣都比较平和友善啲。-本身仲觉得店舖唔系中心地带比较难揾,但后来发现呢间店舖左右路口继续向上行都可以通去瀑布,算系一个中心点。再入梅窝都会想再食呢间
点左心心念念嘅蟹茄汤檬,仲点左下火嘅咸柠雪碧。
🍴蟹茄汤檬
蟹茄汤檬

我嘅走葱走芽菜版本。
蟹茄汤檬

屋企人食嘅正常版本。
🥤咸柠雪碧
本身仲觉得店舖唔系中心地带比较难揾,但后来发现呢间店舖左右路口继续向上行都可以通去瀑布,算系一个中心点。再入梅窝都会想再食呢间店舖❤️
2023-06-04