2021-08-26
梅窝打卡Cafe☕️ [Pause Cafe]估唔到黎到梅窝都有间咁靓嘅cafe😻成个感觉好舒服🍃🌟 Specialty Cake - Homemade Cheesecake with Mango & Papaya Jam 🧀🥭($50) 芝士好浓郁 食得出系真材实料!平时唔系成日食芝士既话🧀第一啖食落去可能会有啲唔惯 因为有少少发酵嘅味道🤏🏻但食食下就会觉得好好味😋加埋Mango Papaya jam食落去酸酸甜甜 令到个芝士蛋糕无咁腻😽🌟Apple Crumble Cheesecake🍎($35) 玉桂味好香🥧入面仲有一粒粒苹果 有啲咬口 成个蛋糕甜度啱啱好 食落去都好creamy🤤 饼底比较厚身 仲有啲脆脆地 啱晒啲对饼底有要求嘅客人🥰Iced Matcha Latte 🍵🥛($34)奶嘅比例较多🥛抹茶味较淡身 唔突出🍵 唔算太惊喜🌟 Fresh Lemonade🍋 ($25) 饮落去好清新 好重柠檬嘅酸味 🤤配梳打水消暑解渴一流啊💦
估唔到黎到梅窝都有间咁靓嘅cafe😻成个感觉好舒服🍃
芝士好浓郁 食得出系真材实料!
平时唔系成日食芝士既话🧀
第一啖食落去可能会有啲唔惯 因为有少少发酵嘅味道🤏🏻
但食食下就会觉得好好味😋加埋
饼底比较厚身 仲有啲脆脆地 啱晒啲对饼底有要求嘅客人🥰
Iced Matcha Latte 🍵🥛($34)
奶嘅比例较多🥛抹茶味较淡身 唔突出🍵 唔算太惊喜
🌟 Fresh Lemonade🍋 ($25)
饮落去好清新 好重柠檬嘅酸味 🤤
配梳打水消暑解渴一流啊💦