2022-08-28
梅窝湖景Cafe
峇里岛风格〽️💕🌴🏝
The Hideout ☕️🥗🥪
🧡🧡🧡🧡🧡
~~~~~~~~
Cafe环境清幽,大家可以系奶油黄色既货柜屋内叹咖啡☕️,亦都可以露天湖边🏝位置边睇竹栏湖泊靓景边叹野食😋😋,Chill爆之余更加有旅行感觉,专登搭船山长水远入到梅窝⛴,都系为咗有呢种旅行嘅感觉🧡💛💚❤️💜
1️⃣Avocado Toast🥑🥪($130)
*材料有Avocado🥑, Tomato Salsa🍅, Ricotta Cheese🧀, Coriander 芫荽, Red Onion🧅, Toast,芝士、芫荽同埋洋葱嘅味道唔太出,同埋牛油果同蕃茄茄酱嘅味道唔系好夹,所以小编认为颜色丰富,打卡一流,但食落味道真系好一般🤦🏾♀️🤦🏾♀️🤦🏾♀️😮💨😮💨😮💨牛油果应该要配其他sauce会更加夹!🥑🥑同埋toast包底偏腍,如果用酸种包就会更加好😀😀
(Score: 2/5)
2️⃣Smoked Salmon Toast($140)
*材料有Smoked Salmon🐟, Coleslaw凉拌卷心菜, Tartar Sauce, Onion🧅, Sesame, Dill小茴香, Toast,Smoked Salmon味道偏咸,配埋酱汁同香料,味道都夹嘅,但都系岩先包底问题😅😅
(Score: 3/5)
其他:
*10日前要网上book位,入场之后可以自由拣位💁🏾♀️💁🏾♀️,小编当天平日去, book咗1点钟,中环搭11:50船入到梅窝,再行埋入去时间就啱啱好!😌😌😉😉😉
*人数偏小,都可以拣到湖泊边位坐,但系其实都偏晒同热,睇吓大家点选择啦😌😌😌
*2点小编准备走嘅时候,就有另一班人入来,而佢哋都系会系湖泊度等位既人!🥹🥹所以小编真系好好彩🍀🍀🍀
Avocado Toast
Smoked Salmon Toast