2020-06-15 675 浏览
生日饭紧系要食好佢,多谢男朋友陪我黎食好西,可惜刚好撞正姨妈黎同我庆祝生日,我将食刺食嘅quota 送咗畀呢杯甜甜地又充满极高梅味嘅 梅酒~于是呢餐食嘅全部都系熟食。本身都系呢到熟客仔,最钟意就系食呢到嘅酒煮蚬 ,清香又鲜甜,一定连汤汁饮埋。另外今次主攻食烧物,青芥末烧生蚝 无得顶,wasabi 沟得几好,浓郁得黎带少少攻鼻,但又唔会抢咗蚝味,生蚝烧完都仲系滑,我下次会再食~另外烧鳝又系正,滑得黎又重鱼香,最后加单再Encore~ 明太子鸡翼当堂比下去,虽然微微地辣无骨入口啖啖肉,但始终无烧鳝咁令人难忘~寿司黎讲就叫左平时食开嘅牛油果软壳蟹 寿司 同吞拿鱼卷寿司。软壳蟹够长又脆,但因为相机无电最后无影到吞拿鱼蓉卷,将吞拿鱼刺身变成鱼蓉,入口即融嘅感觉超正,但我自己就比较钟意佢个吞拿鱼蓉豆腐,真心滑到好似食紧雪糕咁~估唔到梅酒可以咁好饮,好想试下柚子同菠萝酒~

梅酒

酒煮蚬

青芥末烧生蚝

烧鳝&明太子鸡翼

牛油果软壳蟹寿司

估唔到梅酒可以咁好饮,好想试下柚子同菠萝酒~
2020-05-30
庆祝纪念