2009-04-16 18 浏览
今次是第二次来,懂得在尖东地铁站P找出口了。六点钟没那么多人,七点多连寿司吧的位子也有客人坐。我们三个人坐在厢座非常舒适。点餐纸有A~G七张,分别为刺身寿司、卷物、沙律、烧物、和食、主食和炸物七大类。三文鱼刺身---唔错吞拿鱼刺身---脂肪分解唔够新鲜章红鱼刺身---一般甜虾刺身---几好带子刺身---细粒过头,一般角螺刺身---部份有啲腥,好细粒剑鱼腩刺身---正,必试鲍鱼片寿司---鲍鱼片爽口,唔错象拔蚌寿司---有啲腥腐皮寿司---几好火焰牛肉寿司---食唔出咩口感,肉薄饭细件咗鳗鱼芝士卷---正,必试长脚蟹肉沙律---即系蟹子沙律加碎蟹肉,口感一般什果沙律---罐头什果加新鲜西瓜同芦荟盐烧青鱼---鱼有啲腥,食落唔错烧海虾---一般,虾肉唔霉烧羊胺---好咸,好在细件否则哽唔落盐烧鸡翼---有海盐味,唔错串烧和牛肉---正,必试银芽炒帆立贝---银芽炒得几好,帆立贝有啲腥得一只仲要碎上铁板鱿鱼须---洋荵炒鱿鱼,几弹牙,必试铁板雪花牛柳粒---有蒜香,肉有口感,必试虾天妇罗---粉厚唔匀,炸物出水唔挺身,无翻叫吉列带子---几香口壳够脆吉列蚝---粉夹腥,食唔晒甜品系包装雪米滋
今次是第二次来,懂得在尖东地铁站P找出口了。
六点钟没那么多人,七点多连寿司吧的位子也有客人坐。
三文鱼刺身---唔错
吞拿鱼刺身---脂肪分解唔够新鲜
章红鱼刺身---一般
甜虾刺身---几好
带子刺身---细粒过头,一般
角螺刺身---部份有啲腥,好细粒
剑鱼腩刺身---正,必试
鲍鱼片寿司---鲍鱼片爽口,唔错
象拔蚌寿司---有啲腥
腐皮寿司---几好
火焰牛肉寿司---食唔出咩口感,肉薄饭细件咗
鳗鱼芝士卷---正,必试
长脚蟹肉沙律---即系蟹子沙律加碎蟹肉,口感一般
什果沙律---罐头什果加新鲜西瓜同芦荟
盐烧青鱼---鱼有啲腥,食落唔错
烧海虾---一般,虾肉唔霉
烧羊胺---好咸,好在细件否则哽唔落
盐烧鸡翼---有海盐味,唔错
串烧和牛肉---正,必试
银芽炒帆立贝---银芽炒得几好,帆立贝有啲腥得一只仲要碎上
铁板鱿鱼须---洋荵炒鱿鱼,几弹牙,必试
铁板雪花牛柳粒---有蒜香,肉有口感,必试
虾天妇罗---粉厚唔匀,炸物出水唔挺身,无翻叫
吉列带子---几香口壳够脆
吉列蚝---粉夹腥,食唔晒
甜品系包装雪米滋
呢次翻食无乜惊喜,佢地餐单转过品种,起码寿司细件咗,可惜甜品无乜选择。总括来讲成人有coupon,只需$138是抵食之选。款虽然够多,但出品质素未够红磡竹屋日本料理的好。员工表现参差,繁忙时段个别叫都唔应或者无跟单回覆,而且我只碟睇得出舖有尘要揾纸巾抹。

大吉居酒屋
烧羊胺
雪花牛柳粒
铁板鱿鱼须
2009-04-15
$122.3 (晚餐)
大吉居酒屋
雪花牛柳粒