2023-12-17 876 浏览
带住劲渴望嘅味蕾,我行咗进去梨泰院嘅门槛,准备大快朵颐一番。嘿,店入面嗄嗄捞,香味四溢,真系叫人哗乐。头先一过,碟碟精致嘅小菜就嚟到,免费加嘅架。个泡菜酸辣得嚟又唔嗌辣,流啖口水😋 开胃到不得了。再嚟个黑豆哋,甜甜地又带啲咸香,啖啖惹味。功夫唔负有心人,主菜无骨香蒜蜜糖鸡,真系啖啖肉,皮脆肉嫩,蒜香蜜甜,嘴啫嘢就系此乎!架啦,啲肉汁咬落去嘅时候喷出嚟👍🏻,呢个味道,食咗重温都记得噏。辣海鲜豆腐汤嘅话,滚热辣辣,啖啖海味,个豆腐滑润,好食到额头冒汗。烤牛肉紫菜包饭就有少少逊色,我试过嘅好,咁啱今次啲饭系种乎身,但牛肉香口,重点系肉味鲜~唔系好啱我口味,不过个人点法唔一样,总会有畀定啲咋嘅。最后,落幕大吉就系俾个开心嘅心情点睛。个心情,就似食完梨泰院嚟嘅舒畅,你都嚟试下啦!🥳🍴