2019-12-19
前两日约咗好姊妹去尖沙咀做facial,做完肚饿想食个高质lunch,佢就建议位于1881呢间以梵高为主题嘅餐厅😌好耐以前有嚟过呢度食下午茶,卖相劲靓之余食物质素有好高!今次系第一次试午餐,唔知系咪一样咁高质呢🥰🥰落左单之后唔使2分钟,店员就拎住热辣辣焗好嘅面包,同埋一碟牛油过嚟,唔使饿着等😙😙酸种面包好烟韧,系我钟意食嘅𠮶种,而牛油上面有少少海盐,牛油本身好滑身,味道相对淡,所以加埋一齐食就啱啱好啦👍🏻👍🏻呢个沙律冇得弹啊!佢有胡椒吞拿鱼、水牛芝士同埋火箭菜,全部食材好新鲜,吞拿鱼一啲都唔腥~水牛芝士亦系超滑身,蘸埋黑醋一齐食,呢个沙律我比100分😍😍终于等到主菜啦!呢个圣诞火鸡系我食过嘅最嫩滑,肉质一啲都唔鞋口,反而仲好juicy,一食就爱上!底下系南瓜蓉同栗子,呢种配搭几特别,但系食材又唔会抢走大家既味~😛😛卢鱼煎得香脆,而蚬肉亦好新鲜,一咬就爆汁!牛油汁好香浓,配海鲜食就一流啦💕💕之后就上埋甜品,今日是日精选系朱古力蛋糕~双层系劲浓郁朱古力酱,下层就系mousse同蛋糕,可以蘸红莓酱或者热情果酱食都得~😋😋最后就系叫埋餐饮~最近餐厅推出期间限定嘅冬日热饮,不过今次就无试~我同朋
最后就系叫埋餐饮~最近餐厅推出期间限定嘅冬日热饮,不过今次就无试~我同朋友都拣咗西式热茶,粉红色茶壶嘅系Earl Grey Lavender,而黄色茶壶既系Emerald Green~两款都好香,前者较浓,味道更突出~🤩🤩