2022-11-25 224 浏览
今日去左尖东站附近食日本野。呢间餐厅有D似传统日本家庭式小店,座位不多,墙上贴满不同品牌日本酒既贴纸,加上木架上一枝枝既日本酒,真系有种以为自己去左日本既感觉。餐牌选择不多,证明小店对食物品质有要求,确保食材新鲜。芥辣八爪鱼冻豆腐:豆味香浓,非常滑溜,芥辣配上日本制酱汁,唔会有攻鼻既感觉,八爪鱼爽口弹牙。盐烧日本五花腩:串烧一定系居酒屋必点,五花腩油脂分布平均,肉质Q弹,烧到黄金焦香,见到都流口水。味噌广岛蚝三重芝士葱蛋饼:成份用铁板上,热辣辣,洒满葱花,切开既时候,仲有拉丝效果,而且蛋香味十足,广岛蚝味道鲜甜,大大只,份量仲唔少。安格斯牛小排寿喜烧:个锅系连埋个火炉一齐上既,铺满安格斯牛在最上面,卖相已经好吸引,寿喜烧配料好多,令成个汁好味到想加碗饭捞黎食。日本生啤而家仲做紧买一送一,梗系要饮番杯,不过因为今日要揸车,所以要一杯轻尝一口吧。整体来说,小店对食物制作态度认真,每样食物都会向我们介绍,水准亦都好高,下次经过一定会再嚟支持下。
今日去左尖东站附近食日本野。

餐牌选择不多,证明小店对食物品质有要求,确保食材新鲜。

• 安格斯牛小排寿喜烧