2023-08-07 2475 浏览
小编今日lunch跟同事去左间打卡餐厅揾食 – JELLO & MELLOW🍬 我一开始问同事:「呢间唔系亲子餐厅嚟架咩? 你想同我去玩波波池呀?」🙈 点知原来JELLO & MELLOW都有做埋大人版既lunch set同dinner set既🐷 上到去餐厅,估唔到地方又大之余 环境仲靓过上网睇D相 👀 成个装修都系韩系甜甜style😍 好岩少女心满泻既人去🩷 野食味道都相当不错❗❗1. Margherita Pizza Set $128 (3.9/5)呢个玛格丽特pizza系第一碟嚟到既野食😙 系呢间餐厅既第一口已经令我有幸福感了😇 佢个pizza饼皮好软熟 食得出系新鲜面团焗出嚟的😍 而上面个配料有蕃茄酱、罗勒、mozzarella芝士 同Parmesan芝士🧀 食到身为芝士爱好者既我太兴奋了🌟加埋个蕃茄酱 超级开胃☄️2. Mediterranean Pizza Set $128 (4.2/5)地中海pizza系第2样嚟到既野🤡 呢个pizza简直系玛格丽特pizza既升华版🫠🫠🫠 高饼皮软度熟、重芝士之余,仲有埋海鲜既鲜味 (鱿鱼、青口同鳀鱼)❗太好食了🫨3. Dream Li

3. Dream Linguine Pasta Set $128 (4.3/5)
浓虾汁大虾扁意粉真系超浓虾汁味😍 浓到唔知以为小编食紧龙虾汁扁意粉🤣 基本上一碟意粉 小编觉得系最要个汁🥸令一条意粉都挂上浓浓的浓虾汁 无得输🫡 大虾睇相都见到啦 真系大夹爽😺

4. Cheamy Mentaiko Pasta Set $128 (4.3/5)
明太子意粉你以为剩系得明太子味就输了🙊 呢碟野简直系完美混合出菇菌同明太子加忌廉既味道⭐ 加埋微辣既明太子酱令我饱住都要食落去😤

5. Creamy Road Special Drink $32.5 (4.1/5)
好立克焦糖脆饼奶盖🥛 你平时都钟意呢D口味,但你又怕太甜,唔敢叫既人又输了🙊呢杯野属微甜之中带出浓浓好立克同奶香味😳再加埋衬到绝既寒天🥄好好饮呀‼️

地点:
​位于鲗鱼涌美食大厦既1001 King's Road 9楼,相信系附近返工既人都唔难揾☺️

环境:
韩系甜甜style🦄 小编已经不禁心里估算呢到装修用左几多钱🤣🤣 拍得住韩国打卡餐厅🥰

价钱:
正常西餐lunch set价钱 食到咁高质味道 抵呀😆

服务:
店员系十分积极去服务每一枱客人 又会简单介绍餐厅既厨师同菜式 简直系香港服务业曙光🌞