餐厅: 鳴虎
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-04-06 796 浏览
好耐冇食拉面, 突然之间好想食, 我知道新都城有间拉面舖, 师姐住喺将军澳, 于是捉埋师姐一齐去食。 中午过咗繁忙时间, 唔系好多人, 餐厅铺位好长, 座位宽敞, 感觉舒服。 呢度有几款拉面 ,贵精不贵多, 我同师姐每人拣一个拉面套餐,🍜 师姐拣呢度嘅头牌鸣虎🐯拉面,加芝士鱼🐠饼 。🍥🍥我就拣咗绿虎🐯拉面, 因为我钟意多啲绿色嘅葱, 小食我就拣咗煎饺,🥟🥟 套餐仲包埋饮品 ,我哋不约而同拣咗花茶 ,茉莉花同玫瑰花, 女人都系钟意花。⚘️💐🌻 叫晒嘢食, 环顾四周, 座位非常之干净企理, 员工又系斯文有礼, 喺度食嘢个感觉好舒服。 小食同埋拉面好快就送到, 两碗面都好大碗好充实, 最开心嘅就系一大堆白色嘅大葱, 喺大葱下面收埋两块厚厚嘅日式叉烧, 瘦肉多肥肉少, 煮得好林 ,煎得香香地, 味道一流。 食完叉烧, 就轮到个流心蛋 ,一咬开蛋黄唧晒出嚟 ,又香又滑, 鸡🐔蛋嘅甘香鲜美表露无遗 ,其他地方食拉面, 好多时得半只溏心蛋, 喺呢度就有一大个, 超正。 有肉有蛋 ,就需要一啲素菜来平衡下, 跟住就系有好多嘅黑木耳, 砌到好幼一条条好均匀,煮得爽脆, 索晒啲猪骨黑蒜油汤 ,食到索索声,

有肉有蛋 ,就需要一啲素菜来平衡下, 跟住就系有好多嘅黑木耳, 砌到好幼一条条好均匀,煮得爽脆, 索晒啲猪骨黑蒜油汤 ,食到索索声,滋味无限。

最后食到主题, 我拣咗硬度适中嘅拉面, 依依韧韧, 面香四溢 ,系拉面中嘅翘楚, 啲拉面浸喺啲猪骨汤, 沟埋啲大葱,浓烈嘅蒜香味 ,将拉面嘅味道提升至云端级别, 食到停唔到口。

两个小食都唔错 ,芝士鱼饼外爽内软, 饺子就煎到脆卜卜,入面啲肉仲有啲肉汁 ,两款都系不错的小食 。食完晒所有嘢,跟住叹番杯花茶,消磨咗一个舒舒服服嘅下午。
  • 茉莉花茶
  • 鸣虎