之前见到好多人去SENSU食下午茶,价钱唔贵卖相又啱晒打卡🤤今次我就去趁假日去食午餐,食物种类以西式同日式为主。除左食物之外,呢度既饮品都好值得试!又靓又特别。 1️⃣Holiday Brunch Menu($288) 👉是日餐汤(椰菜花忌廉汤)比较普通,味道唔算好浓。  👉黑松露法式薯条 薯条系幼薯条,炸得好脆,伴上松露酱。  👉黑松露野菌忌廉长通粉 黑松露酱味道几香浓,份量都几多,食晒碟长通粉仲有啲酱汁剩😋  👉义大利辣肉肠面包薄饼 几特别呢个。同传统既薄饼唔同,呢个系将件面包切开一半,铺上芝士、辣肉肠等食材再攞去焗。食落系好脆身😍一切落去咔咔声。芝士有拉丝效果,辣肉肠唔会太咸,啱啱好夹埋个面包薄饼一齐食。  👉是日甜品(豆腐雪糕)雪糕好似未溶好雪咁,仲好硬,但系食落豆腐味都几好食。个底有啲粟米片同埋士多啤梨🍓  2⃣️三文鱼野菌蛋包饭($108) 旋风蛋包饭🤤入面系酱油炒饭,味道唔会好重,少少咸甜既味道几好食。入面有好多三文鱼同埋菇,差唔多每挖入去一次都会见到有三文鱼或者菇系入面。通常食蛋包饭都系饭劲多,𩠌劲少,但系呢个就完全唔系👍出面既白汁都系偏淡味,食完都唔会觉得腻😋  3⃣️黑松露温泉

1️⃣Holiday Brunch Menu($288)
 👉是日餐汤(椰菜花忌廉汤)
椰菜花忌廉汤
比较普通,味道唔算好浓。

👉黑松露法式薯条

黑松露法式薯条
薯条系幼薯条,炸得好脆,伴上松露酱。

👉黑松露野菌忌廉长通粉
 黑松露酱味道几香浓,份量都几多,食晒碟长通粉仲有啲酱汁剩😋

👉义大利辣肉肠面包薄饼

义大利辣肉肠面包薄饼

👉是日甜品(豆腐雪糕)
豆腐雪糕

2⃣️三文鱼野菌蛋包饭($108)

三文鱼野菌蛋包饭

3⃣️黑松露温泉蛋卡邦尼意粉($88)

黑松露温泉蛋卡邦尼意粉
劲creamy呢个😳特别系捞埋蛋汁之后,蛋香味加埋质感更加有提升🥰黑松露味唔算特出,但系个酱汁真系够挂汁而且重蛋香。

4⃣️和风豆腐芝麻酱($38)
滑滑既豆腐,加埋芝麻酱、木鱼丝,不败既日式小食😌

5⃣️Marble Florals(跟餐+$44)

marble florals
蕃茄、红菜头、桃、椰子水加埋百香果糖浆,用料感觉好健康。本身谂住饮落可能会有啲奇怪,但系味道比我想像中好好多😯酸酸甜甜咁,蕃茄、红菜头既味道唔会好突兀,饮落去系粒粒沙冰,好清爽!

6⃣️Golden Mist(跟餐+$44)
呢杯感觉热带风情啲,有桂花、茉莉花茶、菠萝汁、芒果汁、青柠汁、热情果浆等等。饮落比较似苏打咁,味道更加清新,好适合夏天饮!
黑松露野菌忌廉长通粉
黑松露法式薯条