2023-06-19
呢间Cafe有室内同室外位置,装修好特别,水泥墙同皮梳化有少少工业风嘅感觉,用上木系家私,仲有好多森林嘅布置,有少少喺森林嘅感觉,现代风得嚟又几relaxing!主餐牌上面嘅款式都几多,主要都系乳酪碗、三文治呢类型嘅轻食,平日仲有lunch set提供,想食得饱啲或者食少少嘢都可以~成间cafe嘅vibe好悠闲慢活,可以食完嘢慢慢坐,可以带宠物过嚟,带埋自己嘢嚟做都可以!------------------------------🥪◖自选蛋配酸种面包◗ $60可以自己拣想要嘅鸡蛋,今次拣咗水波蛋,额外+$25要烟三文鱼,水波蛋同烟三文鱼呢个组合真系好夹!用咗迷迭香酸种包,外面微脆,里面湿润松软。喺个沙律度拎咗嚿feta cheese搽咗片酸种包之后,再舖上跟餐嘅烟三文鱼同水波蛋,味道好有层次,好食!🥙◖烤牛扒超级沙律◗ $130佢嘅沙律有好多料,topping已经有一大块片牛扒,呈嫩粉色,肉质软腍,加上牛油果、feta芝士、藜麦、石榴,沙律底就系羽衣甘蓝,大大兜好丰富!呢个沙律跟一个泰式辣汁,酸酸辣辣咁样,清爽得嚟几开胃!🍪◖Pastries Combo◗ $50佢呢个套餐好抵,包一件
🥪◖自选蛋配酸种面包◗ $60
🥙◖烤牛扒超级沙律◗ $130
🍪◖Pastries Combo◗ $50
佢呢个套餐好抵,包一件常温嘅cake同埋一杯regular size咖啡。佢pastry嘅种类都几多,有muffin、scone、pound cake𠮶啲,今次拣咗佢个蓝莓松饼,质感比较湿润,拉扯嘅时候带有少少韧劲,食落去蓝莓味唔算太出~
☕️◖Cappuccino◗ $45
奶泡打得好绵密,拉花拉得好靓,饮落顺喉好滑!
🌟 Encore指数:8.5/10