今日我为大家带嚟一间观塘区嘅美食店 — '森.汤咖哩'。当我走入嚟,第一感觉就系,环境舒适有型,好有一种日本风嘅感觉!🇯🇵🎌我首先试试佢哋嘅炸蚝。你地可能会问,'炸蚝究竟有咩特别呢?'但系炸蚝里面嘅鲜嫩,配合得宜嘅炸面衣,真系美味到我无法形容。每一啖都系一种享受,我真心推介呢一款 💖再黎,我叫咗一碗香煎大虾蕃茄汤乌龙面,一开始我唔肯定会唔会太夹,但当我一啖咬落去,马上爱上咗呢个组合🥰大虾烤得刚刚好,汤底配上新鲜蕃茄嘅酸味,而𠮶条乌龙面滑,每一碗都系完美嘅味道,真诚嘅建议你地一试❤️最后,森.汤咖哩经典嘅香煎带子汤咖喱配日产珍珠米都绝对无可能令人失望👍 。带子煮到外脆内软,再配上滑嘅咖喱汤底,食到我都觉得有小小惊喜嘅感觉😋饭系好有嚼劲嘅日产珍珠米恰到好处,各位,你地真系要试试!结底:森.汤咖哩系一间好食又有feel嘅日式西餐厅。如果你系日本菜爱好者,你一定唔可以错过呢家店 🙌 下次见! 😋👋🍜🎉