2023-10-29
🥚蛋美自从泰国返嚟之后就好着迷椰子🥺🤍趁夏天仲未完长征新界东溜冰+食凉浸浸嘅椰子甜品🤭椰子星球主题好得意😛我系食饱完之后过嚟揾啲清爽嘢解腻🤭‼️最钟意嘅位系包装+店舖装饰好欢乐!推荐重度椰子中毒者过嚟试🫣✨.1️⃣星星UFO(💰$48)佢个包装真系好得意好俾心机🤩🥹佢附带咗个UFO圈盘俾我套落去😛星球体就用咗椰子壳‼️入面仲要有好厚嘅椰子肉🥺入面有桂花冻、椰子冻、小丸子、马蹄爆珠同埋椰奶🫶🏻呢个组合好清爽🥹🥹不过真系好可惜原本想试Oreo味😮💨2️⃣火龙果乳酪椰子冻(💰$58)最顶𠮶层好好食❣️本身超钟意乳酪🫶🏻呢一款唔会酸仲要个甜味系啱啱好😛🤍再加埋佢真系好抌本用咗玻璃樽👍🏻食唔晒可以留返埋个盖😛不过呢个口味就会比较单一啲🥹上面𠮶层乳酪如果再多啲就好了🥹3️⃣胚芽冻冻椰子奶 (💰$42)呢个系咁多个入面最清爽!劲大旧桂花冻喺入面😛胚芽有种麦香味令到成个甜品好特别✨不过有啲后悔冇叫到椰子水😮💨成餐都系椰子奶同桂花冻有啲太多🥹.📍椰子星球 (将军澳)将军澳宝琳运亨路1号新都城中心一期2楼205-206号舖🤍.#蛋美在将军澳 #香港美食 #将军澳美食 #宝琳 #蛋美吃甜品 #椰子 #椰子星球 #椰奶 #
1️⃣星星UFO(💰$48)
2️⃣火龙果乳酪椰子冻(💰$58)
3️⃣胚芽冻冻椰子奶 (💰$42)
📍椰子星球 (将军澳)
将军澳宝琳运亨路1号新都城中心一期2楼205-206号舖
🤍[8/10]
#蛋美在将军澳 #香港美食 #将军澳美食 #宝琳 #蛋美吃甜品 #椰子 #椰子星球 #椰奶 #椰子冻 #火龙果 #乳酪 #Oreo #椰子甜品 #马蹄 #爆珠 #奥利奥 #胚芽 #小丸子 #龙眼 #桂花 #椰子水 #健康甜品 #宝琳美食 #新都城 #新都城美食 #牛油果 #香港甜品 #甜品 #香港小食 #芒果