2024-04-02
今晚同班朋友去咗一间椰子鸡煲火锅店食晚餐! 首先去到就闻到一阵椰香飘散!我哋四个人就嗌咗个二人餐再加少少嘅嘢!椰子鸡煲嘅汤底浓郁香甜,啲鸡肉又嫩又滑,店员帮手落啲鸡同埋计时,所以啲鸡都好嫩唔会太老冇overdone ! 唔单止椰子鸡煲好味,啲配菜都唔错。新鲜嘅生菜🥬配个椰子鸡汤底,鲜甜同埋清淡。有时好怕打边炉上边好肥,食菜就会给晒啲肥。 但系椰子鸡煲就唔会有呢个问题。 黑豚肉肩胛肥牛份量适中,肥牛牛味好重,而且肥瘦均匀,所以好软身。 韭菜饺同埋云吞云吞弹牙爽滑,皮都好薄! 韭菜饺一咬就已经闻到浸韭菜味,钟意韭菜一定要嗌! 最后来到稻庭乌冬,清淡嘅汤底配上乌冬,唔会太肥腻,亦都系我钟意椰子鸡嘅原因。腊味煲仔饭 推介超级香嘅腊味味,侍应帮我哋搞一搞,啲饭充满腊味嘅油香,同埋豉油! 食落去又唔会太油腻,我觉得都几推介!总括嚟讲,今晚嘅火锅食物质素唔错,服务态度好好,佢嘅二人餐都几抵!我见佢仲有一个胡椒猪肚汤底,天气冻啱晒,下次会约埋啲朋友试埋佢!😆
黑豚肉肩胛肥牛
份量适中,肥牛牛味好重,而且肥瘦均匀,所以好软身。
韭菜饺同埋云吞
腊味煲仔饭 推介