2020-11-15
火锅店外墙装横富有极重中国风,可惜街道视界窄,系对面马道先可以睇晒外装全景。铺头有两层,空间理想,眼见多数为中型台,合4-8人聚餐。入座后,每台都有功夫茶套装,即热水壶、蒸馏水、茶壶、小茶杯....,用本用蒸馏水感觉几好。场内通风不错,眼见卫生情况良好;坐位就中式卡位部局 ,勉勉强强喇。嘢食方面就主打火锅、鸡煲、椰子鸡,因为有朋友未到,点左几样点心食,味道都不错,点心价格以晚市计算几抵,野食都系热上,炸野脆身。椰子鸡方面,只有头转为椰子水,大约有半个边炉甘满,开锅饮咗啖冇沟水,做得不错(当然冇得同大陆石锅椰子水不停补去比)。火锅料只有一张款式大概50样左右,偏少选择。火锅料价钱以尖沙咀计算尚算适中,整体材料良好,牛肉方面选料几好,可惜切得比较薄食落口感欠奉。套餐跟煲仔饭一个,开锅香气十足,布边有饭焦不算痴牙,排骨腊肠未入饭几好食。值得赞酱料方面有橘子、砂礓。喺冇得返大陆食椰子鸡下不错嘅选择。整体感觉唔错,可惜火锅料选择唔多,部分配料价钱偏贵。
整体感觉唔错,可惜火锅料选择唔多,部分配料价钱偏贵。