2017-08-04 485 浏览
/椰挞🏃🏽‍♀️成仙之路👼<美心西饼>💛椰挞($4.2)▪️其实我一直都系美心嘅常客仔🙊我真心觉得大型连锁店嘅法式挞系列几好食,而且($8)个都算几平嘅。-美心个椰挞同我之前食开车厘子个椰挞个挞底系一样架🙂一样系捏皮斜齿纹咁,但就唔明点解要雪住😭雪左个挞皮真系淋到hh🤷‍♀️不过天气热,雪左先易保存嘅。-💛依到个椰挞就无爆开,表面好平坦,但就几大个嘅🖐👉🏼食落阵椰子味几出😳比起之前食过个d,而且椰蓉层系淡黄色,不会好似传统饼舖个种劲鲜黄🙆🏻我钟意依种多d。👉🏼椰蓉层质地粗糙一粒粒,好有椰丝嘅质感😋虽然有少少干。👉🏼挞底就真系淋到食蛋糕咁嘅质地🙁扣大分,我喜欢松化嘅曲奇皮。但法式挞同样系放入雪柜,唔知点解又keep到松脆🤤....#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #instafood #foodielife #food #foodstagram #foodlover #椰挞成仙日记
/椰挞🏃🏽‍♀️成仙之路👼
<美心西饼>

💛椰挞($4.2)
▪️
💛依到个椰挞就无爆开,表面好平坦,但就几大个嘅🖐
👉🏼椰蓉层质地粗糙一粒粒,好有椰丝嘅质感😋虽然有少少干。