2017-10-23 219 浏览
两公婆食完饭行街拍拖, 心血来潮想食埋糖水先返屋企. 咁就嚟咗满记.我惯性地叫椰汁黑糯米, 而老公就食桑寄生莲子蛋茶桑寄生莲子蛋茶 $29.00--只蛋好大只呀! 饮落唔太甜, 老公话好好饮㖞椰汁黑糯米 $27.00--一上枱, 我即时低叫起来 "哗! 系你喇" 话说都好多年前, 我经常会去杏花楼食糖水, 每次都系食椰汁黑糯米,  真系好like. 我钟情嘅椰汁黑糯米, 系黑糯米饭, 淋上雪白嘅椰汁. 之后杏花楼全线结业. 从此我就揾唔返了! 而其他食店食嘅椰汁黑糯米, 只系稀稀的糖水状. 满记嘅椰汁黑糯米, 一样系黑糯米饭, 但椰汁份量比杏花楼多. 黑糯米饭烟烟韧韧,  内有少许似芋头嘅粒粒, 配上冻椰浆. 之前嘅feel返晒嚟, 正! 我揾到喇, 以后会嚟encore.
我惯性地叫椰汁黑糯米, 而老公就食桑寄生莲子蛋茶

2017-10-21
宵夜