位于太平山山顶以Forrest Gump阿甘正传做主题专食虾嘅餐厅 成间餐厅嘅布置同摆设都围绕住阿甘传奇嘅一生,有剧照 语录 道具等等 最得意嘅系你唔需要叫侍应,只要将个铁牌由Run Forrest Run 🏃‍♀️ 转做 Stop Forrest Stop🛑佢地就会过嚟serveShrimper's Heaven四款唔同煮法嘅虾🍤 烧烤,黄金炸,天妇罗,椰丝炸。个人认为椰丝炸虾最特别😚有口感 真系食到淡淡椰香,天妇罗炸浆太厚好一般,其他都只属于正常发挥睇返以前啲相,其实虾系会装满晒四个cones之后下面再放薯条 但而家就偷工减料咗🤨🤨薯条同虾都摆埋同一个位,每款味嘅虾得返五六只👿👿仲要!薯条唔脆🥲酱汁有四款,普通海鲜辣酱反而系最好食🤪有配天妇罗嘅汁 同埋一款甜到好似果jam咁好杰嘅酱(应该系配椰丝虾嘅,但个人觉得就咁食好过点酱🥵)Shrimper's Net Catch一大桶系啤酒用啤酒煮过嘅虾🍻其实食唔出啤酒味 但几香辣 蒜味颇特出🤤虾肉细细只 肉质唔算好食胜在佢上枱快可以食住等个虾拼🤓Bubba's Blue HawaiianTennessee Ice Tea两个都极大杯 饮到食完

Shrimper's Heaven

Shrimper's  Heaven

椰丝虾

Shrimper's Net Catch
胜在佢上枱快可以食住等个虾拼🤓
Shrimper's  Net  Catch

Bubba's Blue Hawaiian
Tennessee Ice Tea

两个都极大杯 饮到食完都仲未见底😂两杯都唔strong 但颜色劲sharp亦甜到糖尿病(特别系Blue Hawaiian) 饮完之后只杯系可以拎返屋企嘅🤪

坦白讲,食物质素系对唔住咁嘅价钱☹️最失望嘅系炸虾 一上枱其实只系微暖 炸嘢冻咗边好食㗎🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️要叫staff整返热(我谂佢都系翻叮)只可以话睇维港食个view 唔好对炸物同虾有太大expectation

椰丝虾
Shrimper's  Net  Catch