2019-12-24
食泰国菜梗系去九龙城啦 不过都几唔就脚🧜♂️ 所以我揾左系奥运都有分店既 - 橙象 食饭 咁就方便又食到正宗泰国菜啦🧞♂️炭烧牛肋骨 好香炭烧味🧚♂️ 牛肋骨几稔 烧得几松软 带筋特别有牛香🧚♂️ 虽然$98 但份量都有七八块 味道仲相当惹味🧞♂️点泰式酸辣汁 就有少少辣 但入口不减炭香味🧛♂️生虾刺身都系我既favourite🧛♂️ 生菜丝垫系杯底 面头有大大只既生虾 生虾好稔口 好干净 生虾个泰式酱连蒜头一齐食 好醒神🧞♂️另一个吸引点系 餐厅每日都有一款$1既菜式 劲抵啰🧚♂️ 星期三系泰式明炉乌头鱼 最抵呢个! 其他日子有黄咖哩鸡 泰式炸虾饼 都几吸引🧞♂️泰式明炉乌头鱼好大条 不过有啲碎骨要小心 热辣辣庆住食好滋味🧛♂️ 鱼肉都好实肉 唔会霉 估唔到椰菜都咁甜 最啱吸啲汤食🧚♂️ 椰青好大个 好juicy 连椰肉都食哂 清甜解渴 食泰国菜必饮!🧞♂️至于朋友个泰式奶茶 佢话唔算太甜 茶胆都ok
点泰式酸辣汁 就有少少辣 但入口不减炭香味🧛♂️