2020-11-11 141 浏览
最近同朋友take左个食疗course, 觅食时都会想食啲养生嘅 今日黎左呢间有汤饮嘅「椰粉汤红」期待比佢滋润一下先点左份「椰香海南鸡椰香饭套餐」哇睇个名就知佢系好野(椰) 跟餐有碟菜,仲有重点嘅养生汤 认真饮食均衡。鸡够嫩滑,点埋酱汁好出色,椰香饭代替油饭,啖啖椰香。店员介绍今日嘅杯汤香芋南瓜眉豆海底椰,热辣辣继继淡淡自然嘅椰香,绝无MSG﹐但仍觉得够味,足见佢嘅用料天然足料另一份点左「炭烧鳗鱼椰香蛋包饭」 呢个有得自己动手整色整水lol就系佢有配一小碟椰汁西米淋上面。配埋同蛋一齐食又几夹~~馒鱼份量唔算多,正常水准。我地有加配到一支特饮「热情丰盛」 系热情果、杞子、青柠嘅配搭,饮落sweet得黎又几refreshing我地都系有啲口痕,想叫下小食,见场内都多人点「蒜泥白肉」,搞到我地都心丝丝佢唔似平时食嘅咁重味,仲要有青瓜丝!唔会一直咸下去,可以用肉片包住蒜同青瓜丝,nomnomnom....爆蒜爆汁lol, 口感味道都好丰富今晚呢餐又有啲刺激,又养生..一次过满足到晒我地几个愿望,好满足。呢个场都真系几粉红影相出黎到反映到lol 不过都系盏靓靓neon light嘅灯光,唔会粉到
今日黎左呢间有汤饮嘅「椰粉汤红」
期待比佢滋润一下

椰香海南鸡椰香饭套餐

先点左份「椰香海南鸡椰香饭套餐」哇
睇个名就知佢系好野(椰)
跟餐有碟菜,仲有重点嘅养生汤
认真饮食均衡。

鸡够嫩滑,点埋酱汁好出色,椰香饭代替油饭,啖啖椰香。

食疗拿杯汤

店员介绍今日嘅杯汤香芋南瓜眉豆海底椰,热辣辣

炭烧鳗鱼椰香蛋包饭

另一份点左「炭烧鳗鱼椰香蛋包饭」
呢个有得自己动手整色整水lol

就系佢有配一小碟椰汁西米
淋上面。配埋同蛋一齐食又几夹~~馒鱼份量唔算多,正常水准。

热情丰盛

我地有加配到一支特饮「热情丰盛」

蒜泥白肉

今晚呢餐又有啲刺激,又养生..
一次过满足到晒我地几个愿望,好满足。

呢个场都真系几粉红
影相出黎到反映到lol 不过都系盏靓靓neon light嘅灯光,唔会粉到唔舒服。
椰香海南鸡椰香饭套餐
食疗拿杯汤