讲开汤面即刻谂起<<小娘惹>>嘅laksa!!! 位于鲗鱼涌嘅呢间黄店真系 #OhMyFoodBae_OMGhohoMEI💛 两个月前食完到今日都一直念念不忘🤤应该系食过暂时最高质嘅星马菜🇸🇬 ✨⚠️留意返小店只做午市(12:00-14:30) 上次去之前冇check清楚差少少就摸门钉❗️好彩老板娘好好人 知我地去紧叫我地慢慢话等埋我哋先收炉😭 平时嘅长龙店今次可以直入包场😎 但就觉得超唔好意思 所以想食嘅话都系早少少喇~【招牌娘惹海虾喇沙】一上枱已经闻到阵阵椰香味🥥 汤底浓而不腻 微辣不呛鼻🌶 椰奶令汤入口顺滑🥄 无谂过喇沙可以用creamy黎形容😋 面底用上正宗掺掺面(弹牙油面mix索汤米粉)🍜 配料超足有哈哈哈三只大虾🦐鱼片豆卜半只蛋🥚食食下发现宝物沉归底🐚 竟然仲有超少见嘅蛳蚶 🦄独妈妈一见到就双眼发光🤩 最后成碗清晒🤭 唔食海鲜嘅话可以拣深海鱼蛋喇沙🍢 汤底都系一样㗎🤗💰$70【槟城白咖喱汤米粉】罢食沙嗲🙅🏻‍♀️收嗲王😌之后就冇食过白咖喱猪扒饭🤡 白咖哩汤seems伏味浓🤔 见冇乜人介绍就试试佢😈 点知个汤底超级好味😱 唔好睇个汤白白地冇咩色以为佢

⚠️留意返小店只做午市(12:00-14:30)

【招牌娘惹海虾喇沙】

💰$70
招牌娘惹海虾喇沙

【槟城白咖喱汤米粉】
罢食沙嗲🙅🏻‍♀️收嗲王😌之后就冇食过白咖喱猪扒饭🤡 白咖哩汤seems伏味浓🤔 见冇乜人介绍就试试佢😈 点知个汤底超级好味😱 唔好睇个汤白白地冇咩色以为佢冇料道😶 佢个浓郁度同喇沙有得fight🤩 中意椰子嘅你🥥 一定要嗌呢个❗️米粉索晒啲椰浆咖喱汤🍜 食落去完全唔会腻🤤 鱼蛋弹牙豆卜多汁有咬口💦 个人中意呢款多啲🥰
💰$66

【巴东牛肉配白饭】
呢个好有惊喜💥第一次食巴东牛肉觉得有啲似咖喱牛腩🍛 用上牛面颊肉加入椰奶香料熬制🥘白饭粒粒分明加炸蒜增加口感🍚中意倒米嘅我都添咗两碗✌🏻因为个汁真系太送饭🤤
💰 $66

【金榜去骨海南鸡】
鸡嫩滑但配白饭。完
💰$68

午餐会附送罗汉果茶🥃清清喉咙大满足😋
槟城白咖喱汤米粉

斑兰焦糖炖蛋都好吸引🤤 但之后去攀石惊饱得滞冇试到🤢 同埋难得去鲗鱼涌想留quota试@healing_bakery 麻糬泡芺🤩 迟啲会岀review喔~ Stay tune🥳

#OhMyFoodBae_quarrybay
#OhMyFoodBae_malaysian
#OhMyFoodBae_OMGhohoMEI
#OhMyFoodBae_yellow

📍小娘惹
鲗鱼涌海堤街18号地下D9号舖