2017-12-15
放工出左铜锣湾晚饭,朋友揾左间餐厅专食牛的日本餐厅听到都好吸引!好期待!餐厅的装潢设计都好舒适,而且好宽敞坐下来就点杯野饮饮下先,好靓好吸引蓝蝶梦、蓝蝶绮萝后:蓝蝶梦,系蝶豆花+乳酪soda;前:蓝蝶绮萝,系蝶豆花+菠萝汁三点前菜 - $30首先有三点前菜,包括有海蜇、荞头、鱼干洋葱墨鱼咀作餐前小食很不错,超香脆可口一口芝士外面好香脆内软,咬落去一阵热辣辣既芝士流出黎,超好味日本青苹果蟹籽沙律 点番个沙律🥗,消消地唔洗净系食肉咁腻A5近江和牛海胆丼 有齐晒我最爱的食物有海胆、三文鱼籽同和牛刺身,紫菜包著三文鱼籽+海胆简直是最佳配搭,另外和牛刺身入口即溶化,浴化的的心各样都好新鲜,食得好滋味极上和牛盛宴(1份半)呢间餐厅的特色可以系可食到牛的不同部位,餐厅会有个牌提示由淡到浓开始,令食客能感受到每个部位的油花分部唔同,有唔同的质感各层次望著黎烧,真是色香味都齐晒食落去入口即融如果想食饭的朋有都可以叫番碗饭,唔洗咁肥腻鳕场蟹脚 平时去浜烧系人地店埋俾的地,今日都系第一自己烧,烧起好香口,蟹肉鲜味香甜香芒椰汁糯米饭 好美满的甜品,芒果都很香味,糯米饭和紫米都好好味各式雪糕 最后点少得雪糕点左
餐厅的装潢设计都好舒适,而且好宽敞
坐下来就点杯野饮饮下先,好靓好吸引
蓝蝶梦、蓝蝶绮萝
三点前菜 - $30
首先有三点前菜,包括有海蜇、荞头、鱼干
洋葱墨鱼咀
作餐前小食很不错,超香脆可口
一口芝士
外面好香脆内软,咬落去一阵热辣辣既芝士流出黎,超好味
日本青苹果蟹籽沙律
点番个沙律🥗,消消地唔洗净系食肉咁腻
A5近江和牛海胆丼
极上和牛盛宴(1份半)
鳕场蟹脚
香芒椰汁糯米饭
好美满的甜品,芒果都很香味,糯米饭和紫米都好好味
各式雪糕
最后点少得雪糕点左海盐味各榴连味
榴连味要用左D24的制作,好浓郁的榴连味道;而海盐较甜盐味较少!
整体来说,餐厅无论食物、服务都一流,会再次光临的餐厅