2023-09-17
今晚去咗「面屋常胜」食晚餐!呢间餐厅真系拉面爱好者嘅天堂!🍜🍖🥟餐厅环境简单舒适,就好似一间日本拉面店。餐厅内有日式装潢同游戏机,真系令人感觉好温馨!🍜🍽️😌我哋叫咗几款招牌拉面,首先系「极上浓虾汤叉烧拉麺」。汤底浓郁鲜甜,又带有浓厚嘅虾味,真系令人回味无穷。叉烧肉煮得香嫩多汁,配上弹牙嘅拉面,食落好过瘾!🍤🍜🍖另外我哋叫咗「黒蒜油豚骨汤叉烧拉面」同「野菜味噌拉面」。黒蒜油豚骨汤浓郁香浓,充满浓厚的豚骨味,油蒜香气更加增添了风味。野菜味噌拉面则将面条与丰富的野菜和味噌汤结合,味道鲜美,健康又美味!🍜🍖🥬🍲除咗拉面,我亦叫咗几款小食。「芝麻手羽」系炸得酥脆嘅鸡翼,撒上芝麻增添风味,非常美味!日式炸饺子则外脆内软,内里包著丰富的馅料,一口咬落好满足!蟹肉忌廉薯饼则香脆可口,里面的蟹肉忌廉馅料鲜美浓郁,绝对是海鲜爱好者的最爱!最后,滋味鸡软骨炸得酥脆,外脆内嫩,味道鲜美多汁!🍗🥟🦀🐔整体而言,「面屋常胜」嘅拉面好正!感觉餐厅用心制作,性价比高,而且汤无味精、虾汤好正👍🏻 汤底浓郁,配料新鲜,面条弹牙,味道好好。小食都好出色,每一款都好好味!如果你系拉面迷,呢度绝对系一个值得嚟试嘅地方!我一定会
整体而言,「面屋常胜」嘅拉面好正!感觉餐厅用心制作,性价比高,而且汤无味精、虾汤好正👍🏻 汤底浓郁,配料新鲜,面条弹牙,味道好好。小食都好出色,每一款都好好味!如果你系拉面迷,呢度绝对系一个值得嚟试嘅地方!我一定会再返黎食!🍜💖😋