2020-10-11
7点半经外卖APP叫个外卖落单,叫左3个鸡扒焗饭一个葱油鸡扒饭。之前食过衣间佢既野食系低食同好好味既,但系今次真系差到一个点。我地满心欢喜信用卡俾哂钱等外卖送到啦,点知等左半个钟等到8点令,外卖APP通知话订单取消。咁就吓左一吓啦,已经收到话收左钱,又等左咁耐,唯有打过去餐厅度了解下究竟发生咩事。点知打到过去,得到既答覆系「我地太忙,做唔到,已经取消左好多单」。果下真系打左知突,有人做生意可以咁?咁你做唔到咁多又系APP接受落单?个APP应该可以俾你停止收单架㖞,点解要半个钟之后先取消张单?同埋你一个太忙做唔到就算?会唔会假假地都讲声对唔住或者唔好意思呀? this kind of service is just ridiculous. 你做唔到就唔好接咁多单返黎做啦,又要个客等半个钟先取消张单,不如下年先取消啦! 我都系第一次叫外卖跟住半个钟后先被通知要取消点啰,仲要系话太忙,简直系一个笑话。