2015-03-18 1768 浏览
大半年前既我曾经游车河路过一次 果阵呢家野都只系开张唔够3个月 当时既我因为太得闲所以入去坐下 叹下咖啡当时味道不太记得lu 只系记得比人一种相当优闲既feel后来我游车河 间唔中都有经过 但系都只系附近睇两眼到左今日 由于学校就系附近+赶紧一篇作文 但系我又唔想坐系学校作文 而且正常餐厅又多人又吵 于是我放饭果阵就谂返起呢间咖啡铺重回旧地 当我苦恼紧饮咩咖啡果阵 个年轻老细行过黎主动同我搭话 以下为真实对话:第一句就讲:喂!hello!好耐冇见啦wo!我:下?我咁耐冇黎仲都记得既?细:梗系记得啦 开店以黎冇咩学生(过黎)嫁 你系第一个我:咁神奇?我今日过黎系贪呢到清静可以作文啊细:我记得 果日你仲加左我地ig同埋fb嫁老细 你咩记忆力黎......之后佢就问我钟唔钟意饮浓味d既咖啡 就推介我饮「magic」咖啡店门口 比以往旺左好多好个人化既开店时间小弟英文水平差 加上我少饮咖啡 所以唔知系咩味道而苦恼左好耐坐低几分钟 magic到~小弟唔系太识品尝咖啡请见谅未饮 就已经闻到好香既咖啡味~饮落去有些少咖啡豆既苦味 但系糖分又落得岩岩好 唔会觉得过甜一杯咖啡 陪伴左我一篇长文~就黎写

当时味道不太记得lu 只系记得比人一种相当优闲既feel
后来我游车河 间唔中都有经过 但系都只系附近睇两眼

以下为真实对话:

第一句就讲:喂!hello!好耐冇见啦wo!
我:下?我咁耐冇黎仲都记得既?
细:梗系记得啦 开店以黎冇咩学生(过黎)嫁 你系第一个
我:咁神奇?我今日过黎系贪呢到清静可以作文啊

细:我记得 果日你仲加左我地ig同埋fb嫁
老细 你咩记忆力黎......

咖啡店门口 比以往旺左好多

好个人化既开店时间

坐低几分钟 magic到~小弟唔系太识品尝咖啡请见谅

未饮 就已经闻到好香既咖啡味~
一杯咖啡 陪伴左我一篇长文~
就黎写完果阵 坐隔离既情侣临走前希望我可以帮佢地以咖啡店作背景 帮佢地影张相 我当然好乐意啦~

情侣就是用呢个作为背景啦 ~

临走前,我同老细讲希望可以到周围影相 老细都任影唔嬲~

嗯...奶茶用的?

小弟见识浅薄 呢部系蒸馏机吗?

似乎系专为客人准备的
我的梦想干你屁事

全景影得有点难睇...

路飞钦

临走果阵 我感受到一股难以形容既人情味 系其他快餐厅,连锁店系绝对揾唔到呢种feel

系老细面前 你并非一位客人 而系好似老朋友咁样同你谈天说地 陪你吹水

下次想消磨时间既时候 我会再来既