极具创意嘅新派粤菜食府「龙庄」秘制椒麻带子 刺身级嘅带子超鲜甜,搭配特式椒麻酱汁清新又刺激。杏片脆皮墨鱼饼系我呢餐最喜欢嘅菜式,弹牙嘅手打墨鱼胶无论味道同口感都好突出,再加上脆脆杏片更加香口!富贵黑蒜炒饭一口鲍鱼加黑蒜嘅配搭好特别,鲍鱼嘅鲜味同黑蒜嘅酸酸甜甜令到整碟炒饭味道丰富又唔会觉得腻。芝士拉丝炸蜜瓜奶 外脆内软仲有芝士拉丝,再加上蜜瓜味道比较一般炸鲜奶更加新颖有惊喜。海参小米羹 看似简简单单嘅海参小米羹,味道调配得非常好好,令我有惊为天人嘅感觉。燕窝豆腐布甸 燕窝蛋白杏仁茶 两个燕窝甜品甜度适中,无论味道同埋相都好得。令我哋这顿饭有个幸福感十足又完美嘅句号。有机会再嚟好想试埋这里的招牌菜烟熏樟茶鸭、水晶虾球、鱼香原条荷兰茄子…@lungchong#新派粤菜#秘制椒麻带子#杏片脆皮墨鱼饼#富贵黑蒜炒饭#芝士拉丝炸蜜瓜奶#海参小米羹#燕窝豆腐布甸#燕窝蛋白杏仁茶#MustTry#ChopsticksAndForks #FoodyRuby #LifestyleInfluencer #MyFoodDiary #FoodBlogger #FoodBlog #FoodLover #Foodi
极具创意嘅新派粤菜食府「龙庄」

秘制椒麻带子
刺身级嘅带子超鲜甜,搭配特式椒麻酱汁清新又刺激。

@lungchong
#新派粤菜