2023-07-20
喺天后屹立30年嘅餐厅闻名已久、人哋话呢度出名嘅系牛舌,好奇心重的我心郁郁卒之揾咗个平日中午去食lunch。午饭时间爆晒场,好彩刚好有枱埋单先有位Grilled Ox Tongue Bendon SetGrilled ox tongue, smoked salmon, salad, cold soba noodles, miso soup, ice cream 厚烧牛舌便当厚烧牛舌3块、烟三文鱼、杂菜沙拉、冷荞麦面、味噌汤 & 雪糕> 问店员5片牛舌我会唔会食得晒?佢好老实答我应该唔得!佢介绍不如食「牛舌便当」啦、3片厚牛舌我先会勉强应付到😆!呢个便当其实唔错,牛舌系烧得外脆、中间位爽软有弹性又有香肉汁,加咗啲黑椒喺面惹味㖞,食晒3块确系饱到一个点、晚饭都唔驶食!荞麦面口感偏淋,烟三文鱼和沙律水准正常,个汤反而几清香味道浓郁。雪糕系豆腐味又唔错噃、唔会淡而无味有豆奶香
Grilled Ox Tongue Bendon Set
豆腐雪糕