2022-10-23
📍犇殿位于九龙湾既犇殿开业以黎一直都keep住咁高既人气,以台式火锅吃到饱既犇殿无论系食物质素、环境卫生同埋服务态度都有唔少好评,难得天气转凉,今日就黎试下呢间人气火锅店~👅上选安格斯牛肉 晚市90分钟吃到饱放题 $258/人首先汤底都有好多种,今次就拣左新出既刈菜蚵仔锅同埋美白凝肤牛乳锅🤤蚵仔数量都唔少,开头食觉得味道偏淡,但食到中间加埋海鲜一齐煮就慢慢食到鲜甜味,整体都几特别。而牛乳就水准之上,汤底好清甜,啱哂怕浓味既朋友们~肉类方面基本猪牛羊鸡都有,牛肉系上选安格斯牛肉,肉味都算浓,肉质亦唔会韧,最特别系呢间台式火锅店嘅肉比出面其他火锅店既肉切得大片,上枱唔会雪到硬掘掘,呢个好值得赞👍🏻海虾都弹牙,整体都新鲜,成晚既肉类都无漏单,叫几多比足几多。另外出面都有唔少火锅配料、台式小食同埋雪糕甜品任拎,绝对系食到揽住个肚番归🤤
👅上选安格斯牛肉 晚市90分钟吃到饱放题 $258/人