2024-03-11 95 浏览
有一日行街咁岩见到有乌冬同甜品都几吸引,本新见评价都OK,就揾日约左朋友去食,打算食完乌冬先再拣甜品 ,点知一食就出事。 首次先唔讲好唔好食, 朋友的炸虾咖哩乌冬食左几啖乌冬,居然睇到有一条好长的黑色物件,拎出黎睇先发现系条剪断的索带黎, 真心见到都反胃,先唔理条索带加热会唔会释放有毒物质,但如果唔小心食咗,卡住或者𠝹伤食道同气管咁点算 然后就同餐厅的店员讲,就换过份新的乌冬,虽然上错左另一只味的乌冬,不过就算啦,唔怪个店员,不过今次真系食到有啲惊同阴影,原本打算照拣个甜品食,但念起个乌冬真系无法接受,结果都系直接埋单走人,念唔到点解厨房煮出嚟的乌冬会有条索带 ,出街食饭食到呢样野真系第一次我自己个人觉得咖哩乌冬味道都正常嘅,不过都肯定唔会再有下次,我念一段时间都唔敢食乌冬😂