2007-04-25 1 浏览
TABLE FOR 4 ... tonight at "Mai Nouveau". 1/ 黄咖喱羊腩 咖喱汁真系好yellow, 香浓惹味, 羊腩腍腍, 仲有大量配菜, 有几粒马蹄潻呀, 我钟意马蹄^u^2/ 干煎咖喱鱼 咖喱汁橙色嘅, 比黄咖喱甜少少, 好香花生味. 鱼肉削左D, 如果厚身D 会好D. 3/ 烤饼:份量很小很小, 饼身很薄很薄, 唔松化, 唔欣赏, 唔值三十大洋啊! (早知去我喜爱嘅 Fat Angelo's, 用五个大洋买个金黄圆大农夫饱take away 嚟 点啦!)4/ 蚝仔煎蛋饼:极品! 极品! 1分钟扫哂!!! 不可不试!!! 蚝仔多, 鸡蛋滑滑, super yummy!!!5/ 香芋鸡柳煲仔饭K, 美味饭一煲, 只是芋头粒粒少左D, 鸡柳系deep-fried 嘅. 我最唔喜欢D 走油嘅肉. 6/ 炒南瓜苗K, 有镬气, 少油唔会太salty.P.S. Chairs there are not comfy at all.

1/ 黄咖喱羊腩:
D 咖喱汁真系好yellow, 香浓惹味, 羊腩腍腍, 仲有大量配菜, 有几粒马蹄潻呀, 我钟意马蹄^u^

2/ 干煎咖喱鱼:
D 咖喱汁橙色嘅, 比黄咖喱甜少少, 好香花生味. 鱼肉削左D, 如果厚身D 会好D.

3/ 烤饼:

4/ 蚝仔煎蛋饼:

5/ 香芋鸡柳煲仔饭:
OK, 美味饭一煲, 只是芋头粒粒少左D, 鸡柳系deep-fried 嘅. 我最唔喜欢D 走油嘅肉.

6/ 炒南瓜苗:
OK, 有镬气, 少油唔会太salty.