2020-09-25 2369 浏览
已经有好一阵子冇食过日式料理,今日比我发现原来淘大商场地舖,有间食日式釜饭既专门店,见门口餐牌既釜饭非常吸引,又吾少人等位中,当然要试下新野啦!~等了约5分钟便可以入座,餐厅有卡位,2人和4人枱等,感觉舒适,干净企理。我地order左两个人气釜饭,其中一个转星级套餐,加$18有埋前菜,面豉汤同冻奶茶。面豉汤都几大碗,前菜就是青瓜配粒粒鳗鱼肉,酸酸甜甜,都几开胃。<原条汁煮猪软骨釜饭 $78>釜饭用金属锅子盛着,食既时候,可以保持住热辣辣既温度。饭上面铺满了猪软骨,猪软骨不但肉汁够,而且味道非常浓郁,入口咬落去肉多软腍,配合埋温泉蛋,粟米仔等配菜,同绵密米饭,捞埋一齐食,又饱肚又好味。<黑豚釜饭 $98>黑豚一大件甘放在釜饭上,份量劲厚,肉质劲肥美,用上秘制酱汁去煮成,厚度十足嘅半肥瘦黑豚猪肉炆得非常入味,油脂感同瘦肉嘅比例亦刚刚好,恰到好处,油脂位部分入口即溶,连埋大大锅吸收晒肉汁既香锦釜饭一齐食,满足度极高,真心值得一试!!<日式炸鸡 $38>炸鸡既炸粉外皮好薄,微脆得来,腌制得非常惹味,而且鸡肉里面造得嫩滑又带有肉汁,三十几块钱就有成

<原条汁煮猪软骨釜饭 $78>

<黑豚釜饭 $98>

<日式炸鸡 $38>
炸鸡既炸粉外皮好薄,微脆得来,腌制得非常惹味,而且鸡肉里面造得嫩滑又带有肉汁,三十几块钱就有成6大件,绝对系好食又抵食,系必食既小食之一。

<日式大阪烧 $48>
大阪烧有两小件,上面铺满木鱼碎,紫菜和酱汁等,二人分享刚刚好。

整体来讲,餐厅食物质素水准高,份量多,价钱亦合理,非常抵食,值得推介呀!!

• 日式炸鸡
  • 黑豚釜