2011-11-09
成日经过都想试,因为店嘅闪灯同招牌好吸引,今日终于试咗!!!总共叫了4款食品+1杯珍珠奶茶,鐡板鸡翼、鐡板鱿鱼须、鐡板饺子&芝士烟肉焗饭。鐡板鸡翼~将4只鸡翼切开一半,8件.....感觉有啲取巧,根本就唔系鐡板,系炸鸡翼,仲要系无咩点腌嘅!!上碟前加上煎酿3窦甜豉油,得咗!!!鐡板鱿鱼须~餐牌见到无青椒,系满满嘅鱿鱼须,不过嚟到见切丝青椒多过鱿鱼须啰,啲鱿鱼须仲要比手指尾幼同短,呢个酱汁都系煎酿3窦甜豉油,够咸!!鐡板饺子~又系用鐡板字眼!!根本就唔系啰!!!感觉似煮熟再轻轻煎一煎,㶶都唔㶶,饺子皮仲要稔到一夹就散,里面啲肉都算OK的,一样系配煎酿3窦甜豉油,一般啦!!芝士烟肉焗饭~份量是平时街外焗饭SIZE嘅一半,焗饭唔系炒饭底,普通白饭底,饭面淋上切条烟肉加芝士,上枱时有浓浓芝士味,系真的有焗过的,最好算系呢个喇!!珍珠奶茶~茶嘅比例极少,奶味亦不够浓,,珍珠一啲都唔弹牙,台式饮品作主打,但连珍珠奶茶都求其制作,不如做普通奶茶、咖啡好过!!整体而言,食物都可以放进口中的,不过味道份量就不敢恭维.....另想说,收银那位,戴著一只手套,看似卫生,实质收碟、抹枱、收钱、上菜,甚至帮客人
得咗!!!
另想说,收银那位,戴著一只手套,看似卫生,实质收碟、抹枱、收钱、上菜,甚至帮客人笃饮管都系𠮶只手,何来卫生可言?!