今晚想嚟一场无与伦比嘅西式美食之旅,就嚟到位于鲗鱼涌嘅「幸圆」食晚餐啦!✨ 【幸圆海胆五色丼】(海胆、三文鱼籽、另外三款由厨师发办)。要讲,真系一流!🤗🤗 海胆非常新鲜, 我系一个超钟意食海胆嘅人,呢一度嘅海胆完全符合我嘅心水,好甜好好食!!三文鱼籽亦超鲜甜。加上另外三款由厨师亲自挑选嘅食材,每一口都系味觉嘅享受!每啖都好满足!🤠✨ 【烧八爪鱼配蒜味味噌蛋黄酱】。呢道菜真系不得不赞!🤭 八爪鱼烧到外层金黄酥脆,内里鲜嫩多汁,伴随住蒜味味噌蛋黄酱嘅香气,味道一流,每一口都好满足!😣😣 超好味✌🏼✨ 【脆皮半熟鸭胸配奶油胡椒汁】。呢度嘅鸭胸真系一绝!🤩 鸭胸煮到刚好半熟,外皮脆口,内里嫩滑,配上奶油胡椒汁,味道融合得天衣无缝!😋「幸圆」真系让人眼前一亮,无论系食材嘅质素定系创意都可见厨师嘅用心。😝 每一道菜都系味觉嘅享受,实在值得再嚟一试!🤛🏻总括嚟讲,呢间西式咖啡店整得非常用心,食物新颖独特,价钱公道,份量十足,实在值得大力推荐!