2022-09-15
有朋友介绍有一间潮州菜比较出色 特登搭车过海去北角试一试 去到门口以为去错地方 舖头不似潮州菜馆 横掂都嚟咗就入去试一坐低发觉原来除咗卤水之外都有好多选择 有四人餐 有得散叫。但系最重要系每天佢哋会有不同新鲜海鲜 例如赖尿虾 鲍鱼 游水鱼 鲜虾 等等 啲员工话客人可以提早预订海鲜 佢哋会揾最新鲜海鲜比客人 「Omakase 潮州菜」 🤣🤣🤣 当然我哋要试 🤩姜葱白灼虾 🦐 - 啲虾好新鲜 只只都好大只 可以点辣椒豉油 或者蒜蓉豉油 好回味 😍姜葱炒桶蚝 🐚 - 蚝煮得啱啱好 不会太熟 味道好浓郁 好新鲜蒸鱼 🐟 - 当然唔使讲 条鱼好新鲜好鲜甜酒煮花螺 🐚 - 呢个特别推介 味道好独特 辣得来好香 香得来好辣椒盐赖尿虾 - 赖尿虾仲有紧水 好鲜甜 好香 炒椒盐好入味 卤水拼盘 - 真心呢一间餐厅啲卤水拼盘真系好好食 餐厅环境好贴地 大部份啲客应该系熟客或者街坊 佢哋应该唔介意 啲楼面姐姐好亲切好好倾 tang佢哋讲一句说话令到我好窝心 「见你食得开心,我哋好开心」我一定会介绍呢一间餐厅比其他朋友 值得去试
蒸鱼 🐟 - 当然唔使讲 条鱼好新鲜好鲜甜
椒盐赖尿虾 - 赖尿虾仲有紧水 好鲜甜 好香 炒椒盐好入味