2017-12-13 127 浏览
听很多朋友说如果要食烧牛肉既话就一定要黎牛禅,今次终于约左几个朋友黎食佢个招牌和牛!真完之后真系觉得有名有实!非常好明太子玉子烧~厚厚既蛋浆整成非常嫩滑既蛋内层仲keep住水嫩感觉!明太子更绵上添花食落多点层次~~赞呀A5近江和牛海胆丼!!近江和牛是日本三大和牛之一,霜降恰到好好这份丼就有和牛,海胆,三文鱼籽跟紫菜一齐食!加上可用蛋汁来配衬,更带出生和牛既滋味包住一齐食!紫菜还脆身非常吸引!海胆还超鲜甜~见到张相已经好想再食啦还叫了这个极尚和牛盛宴!会有说明书教先吃那个部份才感受到当中既油花变化小小tips就是先烧一边,等待到有血水渗透出来时,就反另一边!如是者咁烧!不用常常翻来翻去!就会烧出如图咁靓仔既烧肉了本人最欣赏就是比较重油花既感觉!所以这里的牛肩,牛小排,肉眼都是我的至爱识食一定系咁食再叫碗日本饭来衬托~100分呢松叶蟹脚亦用来烧的~烧到刚刚熟竟食出咸香鲜甜既味道建议多人的话要叫2碟,因为好味的济唔够食喔最后还叫了这个榴梿雪糕榴梿控岩哂系一个非常好既 good ending!! 真系非常建议想食烧牛肉既朋友来这里,必定不会失望

明太子玉子烧~厚厚既蛋浆整成非常嫩滑既蛋

A5近江和牛海胆丼!!近江和牛是日本三大和牛之一,霜降