2023-12-30 166 浏览
24号平安夜,想同朋友食返个圣诞大餐慰劳吓2023年嘅辛苦,喺openrice见到依间芝士火锅价钱ok,评价都唔错,天气又冻冻地,就决定一于试试佢,点知极失望,食得极唔开心。 1) 服务- 只提供圣诞menu 但唔同客人讲从来无人会话你听,佢地果日得圣诞特别menu 食,由book枱、入门口、坐底都唔讲,无人会介绍个menu,一坐底就咁放低张圣诞menu,乜介绍都无,最正系门口系放圣诞menu + 平时menu,无写话净系可以叫圣诞menu。- 圣诞menu $638 + 10% service charge 但无服务可言落单叔叔好似唔系好明,我地话要一个牛一个猪,佢系咁话我地要两个猪🤨然后好多妹妹炒散帮手但佢地完全梦游状态。上错野,问佢哋咩黎无人答到,话要揾老板黎解释,(大佬你地已经净做圣诞menu都唔知???)漏单,野饮一早落单就叫左,食主菜都未黎。芝士火锅有肉有菜,净系上肉唔上菜。甜品都系一早落单叫左,叫佢地上甜品,又问返我地落左咩。(都系果句,大佬你地已经净做圣诞menu。)最后埋单,好似唔知咩叫埋单,等左10分钟都无单。2)食物- 芝士火锅无芝士味,份量唔够叫左两set芝士火

1) 服务

- 只提供圣诞menu 但唔同客人讲

最后埋单,好似唔知咩叫埋单,等左10分钟都无单。

2)食物

- 芝士火锅无芝士味,份量唔够

叫左两set芝士火锅,净系食到白酒味,完全无芝士味。份量亦唔够,劲快见底,亦做唔到拉丝。白烚海鲜蔬菜更加咩味都无🙂

芝士火锅

- 威灵顿牛得两切片,明显摆左好耐,酥皮唔脆。

$600几蚊仲要得两片已令人震惊,仲要完全无诚意,冻冰冰既,明显摆左好耐,酥皮唔脆,一切肉皮分离,相都唔想影。

- 头盘同汤都完全唔值
海鲜头盘

豆汤

- 甜品苹果批劲硬,cream brûlée 无焦糖烧过既效果,opera cake偏甜,sorry 食到无意欲影相。

3)环境

- 老老实实你收得依个价,又净做圣诞menu only ,可以完全无圣诞气氛。d客人戴晒圣诞帽、著晒圣诞sweater 仲有节日气氛🙂无圣诞布置可言、无圣诞摆盘、无圣诞歌、无staff有著圣诞related既野,真心圣诞menu?

总舍黎讲,我地俾$400几蚊食KFC芝士火锅都无咁嬲,依度连加一成$700蚊一个人,食唔饱食得唔开心,极差极失望。
2023-12-24
庆祝纪念