餐厅: 金記冰室 (香港仔中心3期)
资讯:

一间食完一次唔会再去既餐厅...因为佢地服务差,无沟通,餐厅有好多员工,但全部人唔知自己做紧咩,无一个做到野话到事!由我地一入餐厅,佢地本身有个自助落单既QR 系可以比我地scan, 但佢地完全无比张QR code 纸比我地scan过,咁无问题既,咁我地自己睇完menu咪举手落单law, 中途见到3个楼面,个个都话转头黎转头黎,要叫到第4次先有人帮我地落单! 落左单后,睇番佢禁出黎既单落错左杯野饮, fine, 叫佢地帮我改番,跟住唔知佢地cut唔切单定系点, 错左个杯最后都系黎左,都再算,因为系你地做多样野者,唔影响到我地最后黎番岩我都好Ok!我地系叫左个二人套餐,叫左鸡叫左叉烧炒蛋额外加钱要多个烚茶同特饮, 十五分钟佢黎齐餐汤,炒蛋同烚菜,一路食住等埋个鸡黎,点知佢系我地差唔多食哂炒蛋个时,个度都差唔多过大半个钟....先同我地讲.....唔好意思鸡卖哂...........讲真我叫你个餐有鸡有得配其他野食我地先叫,你落左单5分钟内同我讲既话我都会接受到,但你呢家过左半个钟先讲,好唔make sense! 想揾经理无经理系度,最后有个白恤衫既过左黎了解,但佢地既解释系话因为佢地新开
一间食完一次唔会再去既餐厅...
我地系叫左个二人套餐,叫左鸡叫左叉烧炒蛋额外加钱要多个烚茶同特饮, 十五分钟佢黎齐餐汤,炒蛋同烚菜,一路食住等埋个鸡黎,点知佢系我地差唔多食哂炒蛋个时,个度都差唔多过大半个钟....先同我地讲.....唔好意思鸡卖哂...........讲真我叫你个餐有鸡有得配其他野食我地先叫,你落左单5分钟内同我讲既话我都会接受到,但你呢家过左半个钟先讲,好唔make sense! 想揾经理无经理系度,最后有个白恤衫既过左黎了解,但佢地既解释系话因为佢地新开,单太多同埋全部系新人,呢3样野都唔系籍口黎嫁,根本系你间餐厅无一个system比员工跟住做,楼面收银又无沟通!系白衫行开处理我地单之际,最好笑系有个著T shirt 既员工行过黎都叫好心咁问我地有咩帮手,我话我地投紧诉你地有人跟紧,佢都即刻带哂头盔话投诉你揾白衫啦!
虽然佢地最后将我地张单waive左(本身系佢地减左个套餐我地剩系比额外叫既野,我地都ok既,不过最后出到去收银话唔收)但讲真,今次真系做番咩补偿都好,我地食完呢次真系唔会再黎, 未试过由头到尾都系咁差既体验!

2021-02-24