2023-04-21 265 浏览
第二次同老公去呢间店,第一次lunch,果次食物味道唔错,于是今日试吓食早餐,order 咗两份早餐,其中餐蛋通食到三分二嘅时候,竟然发现有小昆虫,于是向唯一女侍应报告,佢表示只系蚊滋,问我哋要唔要过另外一碗,冇道歉,咁有昆虫当然冇晒胃口,于是话唔需要。埋单嘅时候,唯一女侍应仍然冇道歉,照收两份餐嘅价钱,于是我用平静语气问佢会唔会考虑取消收其中一个餐,佢虽然答得,但面口奇差,老公睇唔过眼话佢咁嘅态度我哋报食环,呢个女侍应竟然拍枱大闹,话只系蚊滋,我哋为咗咁去乞份餐,嘈到厨师都出嚟,不过厨师只系想叫女侍应冷静,唔觉得对我哋有歉意。其实由发现有昆虫到问佢会唔会取消收一份餐嘅钱,我哋都保持平静,压低声调,唔想骚扰其他食客同息事宁人,但侍应态度差劣,唔道歉,重要指控我哋乞食,咁嘅态度,真系唔应该做服务业。虽然最后只收一份餐嘅钱,但呢间店已入我黑名单,唔会再去。
虽然最后只收一份餐嘅钱,但呢间店已入我黑名单,唔会再去。
2023-04-21
早餐