6天前 0 浏览
从来冇谂过向一间4星酒店既餐厅会有d咁"难忘"既经历。当日一行12人大大细细谂住食好西,我地系食第二轮既自助晚餐,准时8点15分入坐。坐好冇耐侍应就帮我地安排一人一客既鹅掌鲍鱼,而"难忘"既经历亦系由鹅掌鲍鱼开始。热菜唔热!!鹅掌鲍鱼一上果下已经只系微微微微微暖,以热菜来讲可以话一d温度都冇,味道口感就更加令我惊讶,味道超淡,只鹅掌d肉仲系黐住d骨既,到底有冇炆过??我真系估唔到可以向一间4星酒店食到既水准既鹅掌鲍鱼。其他食物方面,龙虾面包蟹长脚蟹果d我系预咗纯过下口瘾,真系冇乜要求,但就算系水煮都加番d盐丫!真系可以完全冇味....热菜味道一般,冇乜好讲,唯一系果个蟹盖见人吹到话必食,我食左两啖就叫人收走。甜品控既其中几人,最后佢地all in haagen dazs杯装雪榚。成个用餐过程,食物已经好一般(如果以4星酒店计,可以话算系差),而最大问题系服务方面。我地系8点15分入座,用餐时间系两小时,但当大约9点15分左右,片皮鸭呢样作为卖点既菜式已经冇晒,当时亦有问过会唔会再有,答案系"no"。另外当时carving counter系冇人serving,我系企左向counter几分
从来冇谂过向一间4星酒店既餐厅会有d咁"难忘"既经历。
我地系8点15分入座,用餐时间系两小时,但当大约9点15分左右,片皮鸭呢样作为卖点既菜式已经冇晒,当时亦有问过会唔会再有,答案系"no"。另外当时carving counter系冇人serving,我系企左向counter几分钟先有waiter见到,再去通知厨房,又再过左起码5分钟先有厨师施施然咁过黎serve我,我足足企左差唔多10分钟,呢d系4星酒店餐厅既service?!
而当时间去到大约9点45分,餐厅经理问我地如果唔添食物佢地会开始收档,而呢一问就搞到我地著晒火,因为系佢问之前10分钟其实佢地已经收紧档,咁你都收紧档仲问我地做乜呢??!!
最后,整体而言,由食物质素到服务都唔似系一间4星酒店既餐厅,当中食物安排问题非常大,我地食第二轮既就好似系食紧第一轮卖唔晒既𩠌尾,有剩就有得食,冇剩就睇下下次有冇得食?唔通我地冇俾钱?!分二轮入座点解食物只得一轮? 所有卖点食物冇一样有卖点,牛扒有根、片皮鸭想食都冇得食,龙虾面包蟹长脚蟹真系水煮完全冇味,鹅掌鲍鱼应该求其一间酒楼都好食过佢。服务方面我等果10分钟应该都冇乜酒店或者自助餐厅可以俾到咁"好"既体验俾我,真系多谢晒呀!
2024-12-12