2022-06-30
生日饭,期待左食好内,之前食过2间都有啲失望。今次真心系性价比高,亦系我最有heart的师傅。先讲地方,细细间好似传统日式餐厅,bar table 有7个座位。当日得我哋3个人,包左场好舒服。刺身 - 9款蚝好正、拖攞不得之了、酱油渍带子好鲜甜、北海道马粪海胆好甘甜…..回味寿司 - 6款每旧都感觉好同,鲜北海道带子…间直AAA+,最回味就系日本包菜配左口鱼裙边寿司,真系无得叹。前菜、热食、甜品柚子汁萝卜味道酸酸甜甜,好开胃;吞拿鱼下颚鱼肉好滑、好多胶质;最后就系椰子雪糕好滑又唔系好甜。Menu 只有2款:1480/1680当日系食1480 ~ 迪,当然师傅有upgrade左个饱鱼比我哋试,炆左6个钟😋加左蟹膏酱。基本上样样食材都新鲜再加上师傅好有心思加左啲唔同既味,令到成件更出,同埋口感好特别。
刺身 - 9款
寿司 - 6款