2024-02-11
平时我哋一般都会星期日嚟呢间饮茶,因为附近真系冇咩选择,食物质素ok,不过平时啲服务都系非常之差,成到成枱嘢都冇人执枱。 每次有服务需要叫人帮手,啲阿姐都系当睇你唔到,而且平时订枱,个知客成日都 mark漏,搞到明明有打电话去订,去到就话你冇订枱,呢种情况已经发生过最少两次。今日大年初二,我哋一家9点嚟饮茶,谂住开开心心饮过新年茶,点知畀呢度啲服务员吓亲。我哋非常明白农历新年饮茶,如果你个服务系好,派利是真系冇所谓,今朝一早目测有10个服务员,但成个场约十几张枱有客, 因为啲服务员根本冇嘢做 ,竟然成班10几个人咁过嚟逗利是,之后有一个新嘅客入到嚟,十几个服务员 又冲上去𠮶张枱恭喜发财逗利是,呢一个场景真系好失礼,可能酒楼冇谂过大年初二9点都咁少客,啲服务员又唔黎斟茶,现场竟然冇一个管理人去控制呢个场面,我私底下听到啲客议论呢件事,其实作为服务性行业,真系有返自己嘅操守,咁大个品牌都咁丢架。