2021-10-19 284 浏览
本身自己好钟意食米线,入埋FB米线关注群组,食过好多间米线店,之所以会试食呢间,系见到有youtuber推荐,话唔错,经过就试下。点知,好失望!本身自己都食开浓+重味,接受度算高,但都觉得碗野唔掂。呢间野特别之处系有好多特色汤底,我同男朋友每人试左一款米线。水煮豚肉米线(我):碗野睇落红当当,好吸引,面头好多干辣椒油+辣椒粒+花椒,仲有一大pat生蒜泥。米线份量大,配料多,豚肉够薄身,口感好味。唯独是个汤底太咸,系死咸,我食左三分一碗已经顶唔顺,唔想再勉强自己。同埋我叫左小辣,碗野都好辣,自己平时食开中辣都食唔到碗野,最后觉得碗野又咸又辣。睇餐牌仲话呢款系招牌黎,食完好失望,唔排除当日厨师重手左定点,我谂应该唔会再黎食多次。麻辣米线(男朋友):自选𩠌+汤底,我试左几啖,汤底同谭仔style差唔多,都系奶白色咁,我都略嫌佢太咸,如果同水煮汤底比嘅话,呢个系咸,水煮汤底系超咸。自家泡菜:贪得意试下,价钱都几贵,无记错嘅话,一碟仔要$20,贵又少,味道普通,只系微微咁腌下啲椰菜,再加好多麻油调味,夹硬令佢变到好香咁,唔建议试。结论,无下次!虽然佢仲有其他特别汤底,好出名,但由于今次体验太唔开
本身自己好钟意食米线,
入埋FB米线关注群组,
食过好多间米线店,之所以会试食呢间,
系见到有youtuber推荐,话唔错,
经过就试下。点知,好失望!
本身自己都食开浓+重味,
接受度算高,但都觉得碗野唔掂。
呢间野特别之处系有好多特色汤底,
我同男朋友每人试左一款米线。

水煮豚肉米线(我):

麻辣米线(男朋友):

自家泡菜:

结论,无下次!
虽然佢仲有其他特别汤底,好出名,但由于今次体验太唔开心,唔会想再去=(