2022-04-30
蟹仙海鲜蒸气锅 (仁爱街)新蒲岗仁爱街50号地舖味道😋😋😋😋😋环境😋😋😋😋服务😋😋😋😋😋卫生😋😋😋😋抵食😋😋😋😋依排温度开始高返,所以衬住仲未到夏天,决定要打个边边先。揾揾下比我揾到依间蒸气海鲜火锅,本人非常钟意食海鲜,我见佢好鬼抵,原价7百几蚊位嘅海鲜套餐,依家做紧$399 一位,所以就立即book枱去食啦!介绍下我食左边个set先:尊贵海鲜套餐$399 + 10%入面包左10款食品(海鲜及蔬菜)重点推介下几款海鲜先! 大黄奄蟹:只蟹好大只,膏多肉厚,味道鲜甜,蟹味浓郁龙虾:佢系即叫即开,唔系斩定系到!睇相都睇到只龙虾够晒肥美,又多膏好鲜甜。 台湾九孔鲍鱼:鲍鱼都几大只,食落唔韧,好有口感越南大虎虾:够晒大只,够晒新鲜食落爽口弹牙,食唔停口大西洋野生青口、纽西兰月亮贝、扇贝:贝类海鲜,一定要够新鲜,如果唔系就会又腥又臭!佢上枱全部都好新鲜,食落爽口鲜甜,味道一流粥底依个简直系成餐嘅精华所在!全部海鲜嘅鲜味比粥吸收晒,味道一流!加埋菜脯同埋葱,好鬼好食。最后食埋碗椰汁燕窝,简直饱到上心口,好幸福呀😆总括黎讲,味道一流,价钱超值!如果钟意食海鲜嘅人就一定唔好错过啦!
新蒲岗仁爱街50号地舖
味道😋😋😋😋😋
环境😋😋😋😋
服务😋😋😋😋😋
卫生😋😋😋😋
抵食😋😋😋😋
依排温度开始高返,所以衬住仲未到夏天,决定要打个边边先。
介绍下我食左边个set先:
尊贵海鲜套餐$399 + 10%
入面包左10款食品(海鲜及蔬菜)
重点推介下几款海鲜先!
大黄奄蟹:
只蟹好大只,膏多肉厚,味道鲜甜,蟹味浓郁
龙虾:
台湾九孔鲍鱼:
鲍鱼都几大只,食落唔韧,好有口感
越南大虎虾:
够晒大只,够晒新鲜食落爽口弹牙,食唔停口
大西洋野生青口、纽西兰月亮贝、扇贝:
粥底
最后食埋碗椰汁燕窝,简直饱到上心口,好幸福呀😆