2024-05-12 71 浏览
南대门尖沙咀金巴利道75号东南大楼地舖尖沙咀其中一样最多嘅就系韩国餐厅,自己一向都忠情于传统嘅韩式烧烤。今晚就嚟同朋友试咗呢一间南大门,呢度感觉好正宗餐厅入面嘅摆设装修都好似喺韩国一样,而且职员仲要系韩国人,够晒地道牛肉拼盘我同朋友都系牛魔王当然要拣份牛肉拼盘啦,非常丰富睇见都流晒口水,拼盘入面包含牛肉眼,牛肋骨肉,肩胛肉,板腱肉。。牛肉好新鲜,脂肪既纹路好靓比例分布得好平均五花肉除左牛肉拼盘,我地仲加左份最爱既五花肉,虽然好邪恶但真系忍唔到口,经过煎熟脂肪分秘出油香,配埋新鲜既生菜混埋韩式酱汁包住一齐食,真系无得顶呀泡菜汤见到真系心心眼呀,真材实料既泡菜汤好浓郁,味道非常正宗,同系首尔试到既系一样,真系饮到停唔到口呀
南대门
尖沙咀金巴利道75号东南大楼地舖